Onsdag!

Nu är ännu en dag på praktiken över. Idag har man varit i Laggarhult nästan hela dagen och förberett lite på en tomt där det ska läggas plattor sen. Eventuellt imorgon. Sen innan vi slutade för dagen så var vi borta vid Skobes och lagade ett stängsel, för någon/några idioter hade gjort inbrott där och klippt upp stängslet. Så det var bara för oss att laga det. Så det är ungefär det som man har hållit på med idag.

Får se vad man ska göra resten av dagen/kvällen. Blir att bara ta det lugnt och slappa för det är inga matcher i Fotbolls VM idag. Får se ifall sambon har någon film nertankad som hon vill vi ska se. :P Sen blir det att sova skapligt för imorgon är det dags för work igen! :)


VM resultat från idag!

Idag spelades ytterligare två åttondelsfinaler i Fotbolls VM. Första matchen ut idag var mellan Paraguay-Japan.
Den matchen finns det direkt inte så mycket att skriva om. Det vart inga mål gjorda för någon av länderna efter full tid. Även i förlängningen slutade matchen mållös. Så det fick avgöras på straffar.

Första land att börja straffar var Paraguay. Och dom satte sitt första försök, och det gjorde att det stod 1-0 i straffar nu. Sen var det Japans tur och dom satte även sin första straff, nu står det 1-1 i straffar. Sen var det dags för Paraguays andra och den satte dom med. Nu stod det 2-1.

Även Japan satte sin andra straff. 2-2 var ställningen nu. Sen satte även Paraguay sin tredje straff, men Japan missade sin tredje straff efter att den tog i ribban. Nu stod det alltså 3-2 i straffar. Sen var det dags för Paraguay och dom satte även sin fjärde straff, och även Japan satte sin fjärde. Ställningen nu såhär långt var 4-3. Paraguay satte sin femte och sista straff med, och det gjorde att dom avgjorde matchen och Japan behövde inte slå sin sista straff. Matchen slutade 5-3 till Paraguay.

Jag skrev om den matchen här på bloggen igår att jag trodde Paraguay skulle vinna. Vilket dom gjorde också, men inte trodde jag att dom skulle vinna på det här sättet. :P Men dom är vidare till Kvartsfinal iallafall.

Andra åttondelsfinalen som spelades idag var mellan Spanien-Portugal.
Den matchen vart det inte så många mål gjorda i första halvlek, den slutade mållös. Även en bit in i andra halvlek stod matchen mållös. Tills i 63:e minuten då Spanien lyckades göra mål, som gav dom en 1-0 ledning. Och några fler mål blev det inte heller.

Jag skrev igår att jag tippade på att Portugal skulle vinna den matchen, men jag fick visst fel. Jävla skit att Portugal inte gick vidare. Efter Spaniens seger gick dom vidare till Kvartfinal där dom får möta Paraguay den 3 juli.

Imorgon och på Torsdag spelas det inte några matcher i Fotbolls VM. Matcherna drar igång igen på Fredag (2/7) då det är dags för Kvartsfinal. Följande Kvartsfinaler som spelas på fredag är följande:



16.00 Holland-Brasilien
Den matchen tror jag att Brasilien vinner. Fast Holland kan vara rätt vassa.


20.30 Uruguay-Ghana
Den matchen hoppas jag på att Uruguay vinner, fast Ghana kan ge ett tufft motstånd.

Tisdag!

Idag har man varit ledig från praktiken, för att jag skulle iväg på ett infomöte med Robban på SKF om gjuteriutbildning. Det verkar intressant och man kan ha chans till vidare jobb om man går den utbildningen. Så när jag kom hem så skickade jag in en intresseansökan. Får besked på fredag! :D Bara att hålla tummarna. Sen var jag tvungen att ta itu med en annan sak med. Men det verkar ha redit ut sig nu.

Resten av dagen blir nog att bara ta det lugnt och slappa. Får se ifall man ska glo lite på Fotbolls VM senare eller vad man gör. :)


VM resultat från idag!

Idag spelades ytterligare två åttondelsfinaler. Först ut var mellan Holland-Slovakien.
I den matchen gjorde Holland mål redan i 18:e minuten som gav dom en 1-0 ledning. Några fler mål i första halvlek blev det inte. Även långt in i andra halvlek såg det ut som att det inte skulle bli några fler mål heller, förrän i 84:a minuten då Holland utökade sin ledning till 2-0. Men Slovakien skulle även dom få till ett mål i 90:e minuten. Men det var det enda målet dom fick till och slutresulatet blev 2-1 till Holland.

I den matchen tippade jag om igår att jag trodde Holland skulle vinna och det gjorde dom med, och med den segern går dom vidare till Kvartsfinal.

Andra åttondelsfinalen som spelades idag var mellan Brasilien-Chile.
I den matchen var det Brasilien som skulle göra det första målet, i 35:e minuten som gav dom en 1-0 ledning. 3 minuter senare (i 38:e minuten) utökade Brasilien sin ledning till 2-0. Det var dom enda målen som blev i första halvlek. I 59:e minuten var det dags igen, då utökade Brasilien sin ledning ännu mer till 3-0. Och så blev även slutresultatet.

I den matchen skrev jag om igår att jag trodde Brasilien skulle vinna och det gjorde dom ju också. Efter den segern går Brasilien vidare till Kvartsfinal, och deras motstånd blir Holland.

Åttondelsfinaler att vänta sig imorgon är:

16.00 Paraguay-Japan
Där tror jag att Paraguay kommer vinna, fast Japan kan vara svåra.

20.30 Spanien-Portugal
Där tror jag faktiskt Portugal vinner.



Måndag!

Ännu en dag på praktiken avklarad. Idag har man varit med Marko hela dagen, vi var först ut till Kronfågel, Marko klippte gräset och jag körde trimmer. Efter det så rensade vi ogräs och plockade lite skräp. Där var vi från 08.00-12.00. Sen efter lunch var vi iväg till Sörmlands Grafiska och där klippte vi gräs och trimmade. Samt plockade skräp. Sen innan vi slutade så var vi till Axelssons och där klippte vi med gräs och jag körde trimmer igen. :P Så har dagen på praktiken sett ut idag. Imorgon börjar man vid efter lunch, för jag ska iväg på ett infomöte på SKF. Får iallafall lite sovmorgon imorgon. Skönt det! :D

Idag blir det att bara ta det lugnt och slappa och eventuellt slöglo lite på Fotbolls VM.




Resultat från VM idag!

Idag spelades dom två första Åttondelsfinalerna i Fotbolls VM. Första matchen ut idag var mellan Tyskland-England.
Redan i 20:e minuten gjorde Tyskarna mål, vilket ger dom en 1-0 ledning. Sedan i 32:a minuten utökade Tyskland sin ledning till 2-0. Men England skulle inte vara sämre dom, i 37:e minuten gjorde dom också mål, ställningen nu var 2-1. England skulle ha gjort ett kvitteringsmål, men eftersom att domarna "inte såg" det så vart det inget kvitteringsmål. I 67:e minuten gjorde Tyskland mål igen och gav dom en 3-1 ledning. Sen i 70:e minuten gjorde dom mål igen och det blev även slutresultatet 4-1.

Jag tippade att England skulle gå vidare men jag hade visst lite fel. Det var tråkigt nog Tyskland som gick vidare till Kvartsfinal. Men om kvitteringsmålet inte hade bortdömds så hade slutresultatet sett annorlunda ut. Kolla på bilden själv nedan och bedöm om bollen var inne eller ej. Jag anser att den var det:


Bedöm själv om den var inne eller ej
Bild tagen från Aftonbladet.se

Andra Åttondelsfinalen som spelades idag var mellan Argentina-Mexiko.
I 26:e minuten gjorde Argentina mål och gav dom en 1-0 ledning. Bara någon minut senare (i 33:e minuten) gjorde dom mål igen, och ställningen nu var 2-0. Sen blev det inga fler mål i första halvlek. I 52:a minuten utökade Argentina sin ledning till 3-0. Men Mexiko skulle även dom visa att dom kunde göra mål, i 71:a minuten gjorde dom mål. Men det skulle inte räcka till seger, Argentina vann matchen med 3-1.

Jag tippade på att Argentina skulle vinna och det gjorde dom också. Även dom är vidare till Kvartsfinal nu, och deras motståndare är Tyskland.


Kvartsfinal 2

Åttondelsfinaler att vänta sig imorgon är:

16.00 Holland-Slovakien
Där tror jag att Holland vinner.

20.30 Brasilien-Chile
Den matchen kan nog bli jämn, men jag tror att det är Brasilien som tar hem segern.

Söndag!

Idag vaknade man runt halv 1 ungefär. Då klädde man på sig och gick ut med Elvis, sen när man kom in så hade sambon dukat fram frukost. Sen efter det har vi bara suttit ute på balkongen och njutit av det fina vädret. Idag blir det att tvätta och kolla på Fotbolls VM. Tyskland möter England. Hoppas att England vinner och går vidare till kvartsfinal. :D Sen blir det att lägga sig skapligt idag för imorgon börjar praktiken igen. Igår kollade jag och frun på två filmer på kanal 5. Första vi kollade på var The Ring sen efter den visade dom The Ring 2. Jag tycker att dom filmerna dög, har ju sett dom innan. Men var inget annat bra på tv som man kunde glo på. :P


Resultat från VM idag!

Idag spelades två åttondelsfinaler. Första matchen ut idag var mellan Uruguay-Sydkorea.
Redan i 8:e minuten gjorde Uruguay mål vilket gav dom en 1-0 ledning. Sen skulle det dröja innan det blev några fler mål. I 68:e minuten kvitterade Sydkorea till 1-1. Men sen i 80:e minuten visade Uruguay att dom ville vinna matchen och gjorde mål. Slutresultatet blev alltså 2-1.

Jag skrev om den matchen igår att jag trodde Uruguay skulle vinna och det gjorde dom ju också. :) Efter den segern går Uruguay vidare till Kvartsfinal.

Andra åttondelsmatchen idag var mellan USA-Ghana.
Redan i 5:e minuten gjorde Ghana mål och det gav dom en 0-1 ledning. Sen några fler mål i första halvlek skulle det inte bli. Sen i 62:a minuten kvitterade USA till 1-1. Efter fulltid stod ställningen fortfarande lika, så det var dags för förlängning. I 93:e minuten gjorde Ghana mål igen, som gav dom en 1-2 ledning, och några fler mål skulle det inte bli.

Jag skrev även om den matchen igår och då tippade jag att USA skulle vinna, men där fick jag visst lite fel. Men tack vare att Ghana vann idag över USA så går dom också vidare till Kvartsfinal och får möta Uruguay. 


Kvartsfinal 1

Åttondelsfinaler att vänta sig imorgon:

16.00 Tyskland-England
Där hoppas jag på att England vinner, fast Tyskarna kan vara rätt vassa.

20.30 Argentina-Mexiko
Där tror jag Argentina vinner.  

Grillning!

Idag var jag och babe till sjukhusparken och grillade lite korv och hade med oss lite öl! :) Det var riktigt mysigt förutom att det kom några "mörkhyade" jävlar och spelade fotboll. Men skönt att dom jävlarna drog efter en stund iallafall. Vi var där ett bra tag i allafall sen drog vi hem. Och nu sitter man och dunkar musik via Spotify. Ska duscha om en stund sen senare ikväll blir det att kolla på The Ring & The Ring 2 på femman! :)

Bilder från grillningen:

 
Grillmästaren själv ;)


Sambon :D


Sist men inte minst, Elvis tuggar på en pinne

Lördag!

Idag vaknade man runt tjugo över 1 ungefär. Då gick man ut med Elvis på promenad, sen när man kom in så hade sambon fixat fram frulle. :) Sen efter att man ätit frukost så satte vi oss ute på balkongen och drack kaffe och tog det lugnt. Idag blir det att grilla sen eventuellt ska vi gå och bada senare. :)




Fotbolls VM resultat från idag!

Idag spelades fler matcher i Fotbolls VM. Första matchen ut var Nordkorea-Elfenbenskusten.
Redan i 14:e minuten gjorde Elfenbenskusten mål som gav dom en 0-1 ledning. Sen i 20:e minuten utökade dom sin ledning till 0-2. Några fler mål i första halvlek skulle det inte bli. Sen i 82:a minuten blev det mål igen, ännu ett mål till Elfenbenskusten, så slutresultatet i den matchen blev 0-3.

Den matchen skrev jag om tidigare att jag trodde Nordkorea skulle vinna, men man hade visst lite fel. Allt kan hända i VM som sagt.

Andra matchen för idag var mellan Portugal-Brasilien.
Den matchen finns det inte så mycket att skriva om, den matchen slutade 0-0.

Den matchen skrev jag om att jag trodde att Brasilien skulle vinna, men där hade man visst fel igen. Men trots att den matchen slutade oavgjort så gick både Portugal och Brasilien till åttondelsfinal. Ni kan se grupptabellen nedan.


Resultaten i Grupp G
Portugal och Brasilien vidare


En annan match som spelades idag var mellan Chile-Spanien.
I den matchen vart det redan mål i 24:e minuten och det var Spanien som gjorde målet, och det gav dom en 0-1 ledning. Sen i 37:e minuten utökade dom sin ledning till 0-2. Strax innan pausvilan drog en spelare i Chile på sig en utvisning efter att ha fått sitt andra gula kort i matchen. Sen i andra halvlek lyckades även Chile få till ett mål (i 47:e minuten) vilket gjorde att ställningen nu stod 1-2. Och några fler mål i matchen blev det inte.

Den matchen tippade jag att Chile skulle vinna, men jag hade visst fel ännu en gång. Som sagt vad som helst kan ske i VM.

Sista matchen som spelades ikväll var mellan Schweiz-Honduras.
Den matchen finns det heller inte så mycket att skriva om för den matchen slutade nämligen 0-0.

I den matchen trodde jag Schweiz skulle vinna, men se så fel man hade. Här nedan kan ni se ländernas placering i Gupp H.


Spanien och Chile vidare till åttondelsfinal.
Spanien får möta Portugal den 29/6 (där tror jag Portugal vinner)
Chile får möta Brasilien den 28/6 (där tror jag Brasilien vinner)

Matcher att se imorgon är följade:
Uruguay-Sydkorea kl 16.00

Där tror jag Uruguay står som segrare.

USA-Ghana kl 20.30
Där tror jag USA vinner med några måls skillnad.



Samtliga åttondelsfinaler (bara att trycka på bilden så blir den större)
26/6 Uruguay-Sydkorea
        USA-Ghana
27/6 Tyskland-England
        Argentina-Mexiko
28/6 Holland-Slovakien
       Brasilien-Chile
29/6 Paraguay-Japan
       Spanien-Portugal


Uppdaterar imorgon efter att matcherna spelats. :)


Fredag-Midsommar!

Idag kommer min sambo hem! :D Woho! Får se sen vad hon har med sig för något trevligt från kryssningen. Idag blir det att umgås och mysa med sambon :) Kollade på Wallander-Indrivaren förut. Skulle kolla på den igår men somnade ifrån den :P haha. Den var rätt bra, håller på att ladda ner Wallander-Vittnet nu. Synd att det är sista filmen :( Lägger upp trailer om filmerna så får ni se själv.


Handling:
En kvinna hittas död i sin lägenhet. Wallander konstaterar snabbt att det handlar om ett bråk som har spårat ut och allt pekar mot att det är offrets tidigare pojkvän, dörrvakten Fabian som är skyldig. Under utredningen upptäcker Pontus att en gammal pojkvän till Isabel är inblandad och att hon bär på en tung hemlighet från sitt förflutna. Hennes framtid som polis står plötsligt på spel samtidigt som hennes lojalitet mot både Pontus och Kurt Wallander ställs på sin spets.




Handling:
En liten flicka gömmer sig någonstans i Ystad. Hon har sett något fruktansvärt - och måste till varje pris tystas. Samtidigt inleds en omskriven rättegång om människohandel i Ystad Tingsrätt där Kurt Wallander och åklagaren Katarina Ahlsell utsätts för dödshot. Den skrämmande situationen tvingar dem långsamt att se med nya ögon på sina yrken och varandras liv. När det unga vittnet själv tar kontakt med Kurt Wallander befinner han sig snart mitt uppe i en dramatisk uppgörelse med båda deras liv som insats.


Fotbolls VM uppdateringar från gårdagens matcher!

Första matchen ut idag i Fotbolls VM var mellan Paraguay-Nya Zeeland. Den matchen finns det så inte mycket att skriva om, det vart inte så många mål i den matchen. Den slutade 0-0.

Andra matchen som spelades var mellan Slovakien-Italien. I den matchen vart det iallafall några mål. I 25:e minuten gjorde Slovakien mål och det gav dom en 1-0 ledning. Några fler mål i första halvlek blev det inte. Men i 73:e minuten utökade Slovakien sin ledning till 2-0. Sen i 81:a minuten lyckades även Italien få till ett mål, ställningen var nu 2-1. Men i 90:e minuten utökade Slovakien sin ledning ännu mer och nu stod det 3-1. Men Italien skulle inte vara sämre dom, dom lyckades även gå till ett mål i 90:e spelminuten och matchen slutade 3-2.

Tredje matchen som spelades var mellan Danmark-Japan. I den matchen tog Japan ledningen redan i 18:e minuten till 0-1. Sen i 32:a minuten utökade japanerna sin ledning till 0-2. I andra halvlek skulle det bli lite fler mål, även för Danmark. I 81:a gjorde Danmark mål vilket gjorde att ställningen blev 1-2. Men Japan visade att dom ville vinna matchen så i 88:e minuten gjorde dom ett mål till och slutresultatet blev 1-3.

Sista matchen för dagen som spelade var mellan Kamerun-Holland. I den matchen gjorde Holland mål i 36:e minuten och gav dom en 0-1 ledning. Sen i 65:e minuten kvitterade Kamerun till 1-1. Men Holland ville vinna så 84:e minuten gjorde dom ett mål till och slutresultatet blev 1-2.

Följande länder vidare till Åttondelen:


Grupp E: Holland, Japan
Holland får möta Slovakien
Japan får möta Paraguay



Grupp F: Paraguay, Slovakien

Matcher man har att vänta sig idag är följande:
Nordkorea-Elfenbenskusten

Den matchen tror jag nog sneögona vinner.

Portugal-Brasilien
Den matchen kan bli jämt men tror Brasilien lyckas ta hem segern.

Chile-Spanien
Den matchen är svårtippad, men tror nog Chile kan lyckas spöa Spanien.

Schweiz-Honduras
Där tror jag Schweiz vinner.

Torsdag!

Idag var man på sista dagen på praktiken före midsommar. Var med Marko idag med och körde trimmer medans han klippte gräset. Sen på eftermiddagen så var jag med Sture och rensade ogräs, det var tamefan det tråkigaste ever! Sen när jag kom hem så duschade jag och diskade. Sen drog jag över tii Jouko och glodde lite på Fotbolls VM. Sen gick vi till Olympus och käkade och såg på Fotboll. Sambon är ju på kryssning men kommer hem imorgon. :)

Det är ungefär så som dagen har sett ut.


Resultat efter dagens matcher i VM!

Idag spelades 4 matcher till i Fotbolls VM. Dom två första matcherna som spelades idag var Slovenien-England och USA-Algeriet.

Slovenien-England:
Matchen tog fart redan i första halvlek. I 23:e minuten gjorde England mål, vilket gav dom en 0-1 ledning. Sen i andra halvlek blev det dessvärre inga fler mål även fast England hade endel chanser. Så målet i första halvlek blev även slutresultatet.

USA-Algeriet:

Matchen stod mållös efter första halvlek. Även långt in i andra halvlek stod fortfarande mållös. Men i slutet av matchen så hände det något. I 90:e minuten gjorde USA mål och det gav dom en 1-0 ledning. Och så blev även slutresultatet.

Det gjorde att England går till åttondelsfinal tillsammans med USA. Hoppas att England tar vidare. :D


Resultatet i Grupp C

Även två matcher till spelades idag, först mellan Australien-Serbien och samtidigt spelade Ghana-Tyskland.

Australien-Serbien:
I den matchen stod även den matchen mållös efter första halvlek. Men i andra halvlek började det bli lite ändringar. I 69:e minuten gjorde Australien mål och det gav dom en 1-0 ledning. Sen i 73:e minuten utökade Australien sin ledning till 2-0. Strax innan matchen skulle blåsas av så lyckades Serbien få till ett mål dom med (i 84:e minuten) det gjorde att ställningen nu var 2-1. Och så slutade även matchen.

Ghana-Tyskland:
Även den här matchen stod mållös efter först halvleken. Men i andra halvlek började det lossna. I 60:e minuten gjorde Tyskland mål, och det gav dom en 0-1 ledning. Och några fler mål skulle det inte bli.

Efter dessa matchen går Tyskland och Ghana vidare till åttondelsfinal.


Resultat i Grupp D

Matcher att vänta sig i åttondelsfinal:
26/6 Uruguay-Sydkorea (i den matchen tror jag Uruguay vinner)
26/6 USA-Ghana (i den matchen tror jag nog USA vinner)
27/6 Tyskland-England (där hoppas jag att England vinner, men Tyskland kan vara vassa)
27/6 Argentina-Mexiko (där vinner Argentina helt klart)

Matcher man har att vänta sig imorgon:

Danmark-Japan
I den matchen tror jag att Danmark kan vinna, fast Japanerna kan vara rätt vassa så Danmark kan nog få lite motstånd.

Kamerun-Holland
Den matchen tror jag nog Holland står som vinnare.

Paraguay-Nya Zeeland
Den matchen borde nog Paraguay vinna tror jag.

Slovakien-Italien
Där tror jag Slovakien vinner.


Uppdaterar imorgon efter att matcherna spelats!

Onsdag!

Idag har man jobbat med Marko. Vi var iväg på olika ställen där gräset skulle klippas, samtidigt som Marko klippte gräset så körde jag kant, runt träd m.m med trimmer. Vilken jävla värme det har varit idag, tur man hade med sig vatten att dricka. Det är ungefär så som dagen har sett ut idag, får se vad man ska göra imorgon på praktiken. Ikväll blir det bara att ta det lugnt och slappa. Ska sätta mig och ta en kopp kaffe nu och kolla på Fotbolls VM, Sloveninen-England spelar ju nu. :D

Uppdaterar senare efter att alla matcher för dagen har spelats.


Fotbolls VM uppdatering från idag!

Idag spelades 4 matcher i Fotbolls VM. Idag skulle det avgöras vilka länder som går vidare. Första två matcherna som spelades idag var mellan Frankrike-Sydafrika och Mexiko-Uruguay.

Frankrike-Sydafrika:
Redan i 20:e minuten gjorde Sydafrika mål och det gav dom en 0-1 ledning mot Frankrike. Men det var inte det enda målet man skulle få se i första halvlek, i 37:e minuten utökade Sydafrika sin ledning till 0-2. Det såg ganska tungt ut för Frankrike just nu. Men i 70:e minuten lyckades även Frankrike få till ett mål, ställningen nu var 1-2. Men några fler mål fick varken Sydafrika eller Frankrike till, så det blev slutresultatet.

Mexiko-Uruguay:
Redan i första halvlek verkade det som att det skulle sluta mållöst men i 44:e minuten gjorde Uruguay mål, som gav dom en 0-1 ledning. Och några fler mål i den matchen skulle det inte bli, så det blev seger till Uruguay idag.


Uruguay och Mexiko vidare till åttondelsfinal från Grupp A

Dom andra två matcherna som spelades idag var mellan Grekland-Argentina och Nigeria-Sydkorea.

Grekland-Argentina:
Den matchen stod mållös efter första halvlek, och den stod även mållös långt in i andra halvlek med. Men i 77:e minuten lyckades Argentina göra ett mål som gav dom en 0-1 ledning. Sen strax före innan matchen blåstes av (i 89:e minuten) utökade Argentina sin ledning till 0-2 och så blev slutresultatet.

Nigeria-Sydkorea:
Nigeria gjorde en rivstart och gjorde mål redan i 10:e minuten och gav dom en 1-0 ledning. Men Sydkorea skulle inte vara sämre dom, i 39:e minuten kvitterade dom till 1-1. Sen i 49:e minuten gjorde Sydkorea mål igen och det gav dom en 1-2 ledning. Men Nigeria visade att dom inte ville förlora matchen så i 69:e minuten kvitterade dom till 2-2, och så blev även slutresultatet.


Argentina och Sydkorea vidare till Åttondelsfinal från Grupp B

Skrev på bloggen igår att jag trodde Frankrike skulle vinna över Sydafrika och att Uruguay skulle vinna över Mexiko sen att Argentina skulle vinna över Grekland och att matchen mellan Nigeria-Sydkorea skulle sluta lika. Så endel rätt hade man ju ändå. 3 rätt av 4 är inte illa. :)

Matcher man har att vänta imorgon är följande:

Först ut är Slovenien-England.
Den matchen hoppas jag på att England vinner. :D

Samtidigt som Sloveninen möter England så spelas även en match mellan USA-Algeriet.
Den matchen tror jag USA vinner.

Sen senare imorgon spelas två matcher till:

Australien-Serbien
Den tror jag slutar lika, om inte så vinner nog Australien den matchen

Sen spelar Ghana-Tyskland.
Den matchen tippar jag på att Tyskland vinner.

Får se imorgon hur många rätt man får. :)

Tisdag!

Idag fick man sova en timme längre än igår. Skönt det, fast man var ändå trött när man vaknade. Klev upprunt 06.00 imorse, åt frukost sen tog jag på mig arbetskläderna och gjorde mig klar för praktiken. Idag har man varit och klippt en häck på ett ställe, det var nog den längsta häcken. Jobbade med det från typ 07.00-14.00. Sen slutade jag, var tvungen att sluta lite tidigare idag. Skulle nämligen till banken idag och fixa kontoutdrag. Sambon mötte mig utanför banken sen gjorde vi sällskap in.

Sen när vi var klara med alla ärenden gick vi till Stadsparken och beställde pizza. :) Gott var det. Sen har man inte gjort så mycket mer bara suttit och tagit det lugnt. Sitter och kollar lite på Fotbolls VM just nu, Frankrike-Sydafrika. Blir att bara ta det lugnt resten av kvällen. Sen imorgon är det dags för praktik igen. Kort vecka den här veckan för att det är Midsommar på fredag. Skönt det!


Fotbolls VM!

Idag spelades ännu 3 matcher i Fotbolls VM. Första matchen ut idag var mellan Portugal-Nordkorea. Den matchen tog fart redan i 29:e minuten då Portugal gjorde mål som gav dom en 1-0 ledning. Men det var inte det enda målet som skulle bli den matchen. I 53:e minuten utökade Portugal sin ledning till 2-0. Men målen var inte slut än, i 55:e minuten gjorde Portugal mål igen. Ställningen nu var 3-0. Men mer skulle det bli. I 60:e minuten gör Portugal ännu ett mål vilket ger dom en 4-0 ledning. Nu verkar det som om matchen redan är avgjord. Men Portugal fortsätter att göra fler mål, i 81:a minuten gör dom mål igen och det ger dom en 5-0 ledning. Nu kan det väl inte bli fler mål. Men jodå, i 88:e minuten gör dom mål igen. Nu står det 6-0 till Portugal. Nordkorea är verkligen utklassade. Men inte nog med det i 89:e minuten avslutar Portugal med att göra ännu ett mål. Så slutreultatet i den matchen slutar 7-0 till Portugal.

Den matchen skrev jag om igår att jag trodde Portugal skulle vinna. Och det gjorde dom ju också. Men inte trodde jag att det skulle vara sånt slutresultat. :) hehe

Andra matchen som spelades idag var mellan Chile-Schweiz. Den matchen såg ut att sluta oavgjort, efter att ha slutat mållös i första halvlek. Och även långt in i andra halvlek var den mållös, ända till i 75:e minuten då Chile lyckades göra ett mål som gav dom en 1-0 ledning. Och några fler mål blev det inte i den matchen.

Jag skrev igår att jag trodde att det skulle bli oavgjort i den matchen, men jag hade visst fel. Men man kan ju inte ha rätt jämnt. :P

Tredje och sista matchen för idag var mellan Spanien-Honduras. I den matchen gjorde Spanien mål i 17:e minuten vilket gav dom en 1-0 ledning. Några fler mål i första halvlek skulle det inte bli. Men i andra halvlek blev det fler, i 51:a minuten utökade Spanien sin ledning till 2-0. Och så blev även slutresultatet i den matchen.

Jag skrev igår att den matchen skulle sluta lika, men jag hade visst fel igen. Som jag har sagt förut, i VM kan allt hända.

Matcher man har att vänta sig imorgon är:

Först ut är mellan Frankrike-Sydafrika.
Den matchen tror jag kan bli rätt jämn. Om inte Frankrike lyckas vinna över Sydafrika förstås.

Andra matchen imorgon är mellan Mexiko-Uruguay.
Den matchen vinner Uruguay tror jag. Det visar sig imorgon om man har rätt eller fel.

Tredje matchen som spelas imorgon är mellan Grekland-Argentina.
Den matchen vinner nog Argentina skulle jag tro. Dom verkar vara ett vasst lag, så jag tror dom tar hem segern imorgon.

Fjärde matchen som spelas imorgon är mellan Nigeria-Sydkorea.
Den matchen tror jag kan sluta oavgjort. Men Lars Lagerbäck har ju talat så gott om Nigeria. Får se hur matchen slutar, kan bli vinst till Sydkorea med. Men jag tror att det blir oavgjort.

Uppdaterar mer imorgon efter att matcherna spelats.


Måndag!

Idag vaknade man av att väckarklockan ringde 05.00. Då var det dags att äta frulle och göra sig klar för praktiken. Skulle nämnligen åka till Mölnbo idag och lägga plattor till några uteplatser. Vi hann med 4 uteplatser idag, några kvar som vi får ta på Onsdag. Så det är ungefär så dagen på praktiken har sett ut.

Ikväll blir det nog bara att slappa och ta det lugnt. Blir nog att kolla på Fotbolls VM sen skulle jag tro, om inte frugan har hittat på någonting annat :P

Sen imorgon är det dags för praktik igen, fast imorgon börjar man 7 igen som vanligt.
Nu sitter man och lyssnar på Metallica-Broken,Beat & Scarred. Rätt bra faktiskt!

Lyssna själva:  


VM uppdatering från idag!

Idag spelades 3 matcher till i Fotbolls VM. Första matchen som spelades idag var mellan Slovakien-Paraguay. Den matchen tog redan fart i första halvlek. I 27:e minuten gjorde Paraguay mål som gav dom en 0-1 ledning. Sen blev det inte så många fler mål i den halvleken. Såg inte ut som det skulle bli så många fler mål heller förrän i 86:e minuten då Paraguay utökade sin ledning till 0-2. Och så blev även slutresultatet.

Den matchen skrev jag om igår att jag trodde den skulle sluta lika, men hade visst fel. Men allt kan hända i VM.

Andra matchen för dagen var mellan Italiten-Nya Zeeland. Den matchen tog fart redan i 7:e minuten få Nya Zeeland gjorde mål och gav dom en 0-1 ledning. Men det varade inte så länge, i 29:e minuten kvitterade nämligen Italien till 1-1. Och några fler mål i den matchen skulle det inte bli.

Den matchen skrev jag också om igår och den matchen trodde jag skulle sluta lika och det gjorde den ju. Så ett rätt har man hittills :P

Sista matchen som spelades idag var mellan Brasilien-Elfenbenskusten. I den matchen visade Brasilien att dom ville vinna matchen. I 25:e minuten gjorde dom 1-0. Och några fler mål i den halvleken skulle det inte bli. Men i andra halvlek skulle det bli lite fler mål. I 51:a minuten utökade Brasilien sin ledning till 2-0. Sen i 62:a minuten utökade Brasilien sin ledning ytterligare till 3-0. Nu när matchen såg avgjord ut lyckades Elfenbenskusten att göra mål dom med i 79:e minuten. Så slutresultatet blev 3-1 till Brasilien.

Den matchen skrev jag om igår att den skulle sluta med vinst till Brasilien och det blev det ju. Så två rätt fick man på dagens matcher. :)

Imorgon väntar 3 till matcher att se. Först ut imorgon är mellan Portugal-Nordkorea.
Den matchen tror jag att Portugal vinner. Fast man vet aldrig med Nordkorea. Men tror dom kan få det svårt att slå Portugal. Fast man kan ju aldrig vara riktigt säker.

Andra matchen som spelas imorgon är mellan Chile-Schweiz.
Den matchen tror jag faktiskt slutar lika. Fast i VM kan ju vad som helst vänta. Men det återstår att se imorgon.

Sista matchen i morgondagens program är mellan Spanien-Honduras.
Den matchen tror jag också slutar lika. För båda länderna har förlorat sina respektive matcher. Men återstår att se imorgon. Uppdaterar med imorgon med resultaten efter att matcherna spelats. :)

 
Såhär ser placeringarna ut i respektive grupp


Söndag!

Idag vaknade man runt 12.40 ungefär. Sen gick man ut på morgonpromenad med Elvis medans sambon duschade. Sen åt vi frukost. Efter det så dammsög jag lägenheten medans sambon diskade. Sen har vi mest bara suttit och slappat. Har glott lite på Fotbolls VM idag med. Ikväll blir det nog kanske att kolla på någon film eller så kanske man ska titta lite på kvälls matchen i VM.

Imorgon blir det att åka till Mölnbo på jobb. Ska dit och lägga plattor på några uteplatser som ska göras. Kan skriva mer om det imorgon efter att jag varit där.



Dit ska man imorgon

Fotbolls VM uppdatering från tidigare idag!

Första matchen för idag i Fotbolls VM var mellan Holland-Japan. Den första halvleken i matchen var mållös. Men sen i andra halvlek fick matchen vändning. I 53:e minuten sparkade Holland in ett mål på Japan. Vilket gav dom en 1-0 ledning. Och så blev även slutresultatet. 

Den matchen skrev jag om igår att jag trodde Holland skulle vinna. Och så blev det. :)

Andra matchen för idag var mellan Ghana-Australien. I den matchen tog Australien ledningen redan i 11:e minuten 0-1. Men oturligt nog fick en spelare i Australien rött kort och fick lämna planen i 24:e minuten. Två minuter senare (i 26:e minuten) kvitterade Ghana till 1-1. Sedan i andra halvlek vart det inte så många mål, den halvleken slutade mållös. Resultatet i den matchen slutade alltså 1-1.

Jag skrev igår att jag trodde Australien skulle vinna, men jag hade visst lite fel, om inte Ghana fått straff hade nog Australien tagit hem segern.

Sista matchen för ikväll var mellan Kamerun-Danmark. Redan i 10:e minuten lyckades Kamerun göra mål på Danmark. 1-0 till Kamerun. Men Danmark skulle inte vara sämre, i 33:e minuten kvitterade dom till 1-1. Och några fler mål i första halvlek blev det inte. Sen i 66:e minuten gjorde Danmark mål igen vilket gav dom en 1-2 ledning. Och så blev även slutresultatet.

Skrev även om den matchen igår att jag trodde Danmark skulle vinna över Kamerun. Och det gjorde dom ju. Så 2 rätt av 3 fick man. :)

Matcher man har att vänta sig imorgon är:

Först ut imorgon står det mellan Slovakien-Paraguay.
Den matchen tror jag kan bli rätt så spännande, tror nog att det blir lika i den matchen.

Andra matchen imorgon är mellan Italien-Nya Zeeland.
Den matchen tror jag kan bli svår att tippa vilka som kommer stå som segrare tror den kommer att sluta lika den med.

Sista matchen för dagen imorgon står mellan Brasilien-Elfenbenskusten.
I den matchen tror jag att det är Brasilien som står som segrare, men man kan ju inte vara helt säker, vad som helst kan ske i VM.


Lördag!

Idag vaknade man runt 11 ungefär. Låg och drog sig en stund i sängen, sen gick jag och sambon ut med Elvis på morgonpromenad. När vi kom in så åt vi frukost. Sen har vi bara suttit och slappat vid datorerna. Sen vid 4 var det dags att tvätta. Tvättade mellan 16.00-21.00. Det är ungefär så som dagen har sett ut idag. Har tittat lite på Fotbolls VM idag med, som vanligt :P Sen kollade jag och sambon på en film också. Children of the corn remake från 2009. Den från 80-talet är bättre. Old Shit is good! haha. Ska väl se en film till snart tror jag. :)





Xbox360

Fan vad jag vill ha Xbox360. Fan att man inte har ekonomi till att köpa det, får väl önska mig det i födelsedagspresent sen! :) Här är några av spelen som jag skulle vilja ha:


Fotbolls VM uppdateringar från igår!

Igår spelades fler matcher i Fotbolls VM. Först ut var mellan Tyskland-Serbien. I 36:e minuten vart det tungt för Tyskland då Klose drog på sig sitt andra gula kort och fick rött kort efter att ha fällt en Serbisk spelare. Då passade Serbien på att smälla in ett mål i 37:e minuten vilket gav dom en 0-1 ledning. Sen resten av matchen slutade mållös. Fast Tyskland fick en chans i 60:e minuten på straff. Men målvakten lyckades rädda. Vilket gjorde att Serbien segrade över Tyskland.

Jag som trodde att Tyskland skulle lyckas vinna över Serbien. Men i VM kan allt hända.

Senare på dagen spelades ännu en match, denna gång mellan Slovenien-USA. Den matchen tog redan fart i 13:e minuten då Slovenien gjorde 1-0. Sen i slutet av första halvlek (i 42:a minuten) utökade Slovenien sin ledning till 2-0. Men redan 3 minuten in i andra halvlek (48:e minuten) reducerade USA till 2-1. Sen skulle matchen stå mållös ett tag ända till 82:a minuten då USA lyckades kvittera till 2-2. Och så blev även slutresultatet.

Vilket gjorde att USA nu står på en andra plats i sin grupp tätt efter Slovenien som leder grupp C med 4 poäng.

Senare skulle även ännu en match spelas, denna gång mellan England-Algeriet. I den matchen hände det inte så speciellt mycket i första halvlek. Andra halvlek såg ungefär likadan ut som i första. Fast båda länder hade några bra chanser på att göra mål. Men den matchen slutade till sist 0-0.

Vilket gjorde att England ligger på en tredje plats med 2 poäng (samma poäng som USA) Fast USA har gjort fler mål. Och Algeriet ligger sist i gruppen.

Idag spelas det tre matcher till i Fotbolls VM. Första matchen som går av stapeln idag är mellan Holland-Japan.
Den matchen tror jag kan sluta hursomhelst. Fast tror den kommer sluta oavgjort eller vinst till Holland.

Sen på eftermiddagen spelas en match mellan Ghana-Australien.
Där tror jag att Australien vinner. Fast man kan ju inte vara säker, vad som helst kan ju hända i VM.

Och sen ikväll spelas en match mellan Kamerun-Danmark.
Där tror jag att Danmark står som segrare.


Fredag!

Sista arbetsdagen idag före helgen. Idag har man varit med och fixat två stängsel på olika ställen. På morgonen fram till lunch var vi vid Gustafsson & Hjort och fixade ett stängsel som någon lastbil kört sönder i vintras. Sen efter lunchen var vi borta vid Hyrmaskiner och fixade ett stängsel där med som nån mupp kört ner. Så det är ungefär det man har hållit på med hela dagen.

Ikväll blir det att bara ta det lugnt och njuta av helgen. Sitter och glor på Fotbolls VM just nu (England-Algeriet) och tar en kall öl! Riktigt härligt efter en hård arbetsvecka. :) Blir att kolla på film med sambon sen skulle jag tro. :)

Uppdaterar senare om matcherna idag från Fotbolls VM.


VM!

Första länderna att spela idag i Fotbolls VM var mellan Argentina-Sydkorea. Matchen började tungt för Sydkorea genom ett självmål i 16:e minuten, vilket gav Argentina 1-0 ledning. Men det var inte det ena målet som skulle komma i första halvlek. I 33:e minuten utökar Argentina sin ledning till 2-0. Sen precis innan halvlekspausen lyckas Sydkorea få till ett mål med. Ställningen i halvtid var 2-1. Sen dröjde det ett tag innan det skulle bli fler mål. Argentina nöjer sig inte med en 2-1 ledning, utan gör ett mål till i 77:e minuten. Nu står det 3-1 till Argentina. 3 minuter senare i 80:e minten gör Argentina ännu ett mål. Och slutresultatet i den matchen slutar 4-1 till Argentina.

Även en till match idag har spelats, mellan Grekland-Nigeria. Redan i 16:e minten gör Nigeria mål på Grekland, vilket ger dom en 0-1 ledning. Sen precis innan halvtid lyckas Grekland kvittera till 1-1. I 71:a minuten smäller Grekland in ett mål till på Nigeria. Och slutresultatet i den matchen slutar 2-1 till Grekland.

Även en tredje match har spelats idag, mellan Frankrike-Mexiko. I den matchen slutade första halvleken mållös. Men i 64:e minten skulle ställningen förändras. Mexiko lyckas trycka in den i mål och det ger dom en 0-1 ledning. Sen i 79:e minuten utökar Mexiko sin ledning till 0-2 på straff. Och så blev även slutresultatet.

Jag blev lite förvånad när Mexiko gjorde första målet för jag trodde nästan att Frankrike skulle vara dom som gjorde mål först. Men ack så fel man hade. Sen när Mexiko satte straffen stod det ju klart vilket land som skulle vinna.

Imorgon väntar tre intressanta matcher till. Först ut imorgon är mellan Tyskland-Serbien. Den matchen tror jag faktiskt att Tyskland vinner. Sen är det dags för Slovenien-USA. Men matchen man nästan är mest intresserad av att se imorgon är mellan England-Algeriet. :) Uppdaterar mer imorgon efter att matcherna spelats.


Torsdag!

Idag på praktiken var man först ut till Sköldinge på morgonen med ett last gårdsgrus som fattades sist vi var där. Sen när vi var klara med det tog vi lunch. Sen efter lunchen åkte vi till Vingåker och fixade stängsel vid Factory Outlet där vi gjöt stolpar tidigare i veckan. Det blev lite övertid idag för att vi skulle hinna klart. Så det är ungefär så arbetsdagen har sett ut idag. Och på köpet fick man en sönderbränd rygg :P


Nu ikväll blir det bara att ta det lugnt och glo lite på Fotbolls VM och kanske titta på någon film om sambon har lust :)


Ännu en Fotbolls VM uppdatering!

Idag spelades ytterligare 3 matcher i fotbolls VM. Först ut var matchen mellan Honduras-Chile. Redan i 34:e minuten i första halvlek visade Chile vilket lag som skulle ta ledningen genom att göra 0-1 målet. I andra halvlek hände inte så speciellt mycket, den halvleken förblev mållös. Resultatet slutade 0-1 till Chile.

Sen spelades ännu en match, denna gång mellan Spanien-Schweiz. Den matchen var mållös under första halvlek. Men i andra halvlek blev det en skräll. I 52:a minuten sparkade Schweiz in 0-1 mot Spaninen. Och så förblev även slut resultatet.

Senare ikväll spelades även en annan match, den här gången mellan Sydafrika-Uruguay. Den matchen tog fart redan i första halvlek, 0-1 till Uruguay. Sen blev det inte så många fler mål under första halvleken. Sen i 80:e minuten utökade Uruguay sin ledning till 0-2. Men ännu var det inte över. I 95:e minuten i förlängningen skulle Uruguay fortsätta att göra mål. Slutresultatet i denna match slutade 0-3 till Uruguay.

Imorgon väntas ännu fler matcher. Först ut är Argentina-Sydkorea. Sen på tur är Grekland-Nigeria. Sist men inte minst spelas även en match mellan Frankrike-Mexiko.

Uppdaterar mer om Fotbolls VM imorgon efter att morgondagens matcher har spelats. :)


Onsdag!

Idag vaknade man av att väckarklockan ringde 05.00. Då var det bara att gå upp och äta frukost och göra sig klar för praktiken. Idag åkte vi till Mariefred och skulle plantera växter. När vi kom dit så började jag och jocke att gräva håll för två björkar som vi skulle plantera. Sen när vi hade gjort det så började vi att gräva hål för tre buskar som också skulle planteras, och slutligen så grävde vi två hål till för två mindre buskar som också skulle planteras. Sen när vi hade gjort det så började jocke lägga i planteringsjord i groparna som vi satt ner växterna i medans jag skottade bort jordhögarna från groparna som vi grävt. Sen efter det åkte vi tillbaka till Katrineholm igen. Så det är ungefär så som dagen har sett ut idag. Kom hem för ett tag sen, nu sitter man och väntar på att maten ska bli klar. Blir potatis, köttbullar, grönsaker och sås till middag idag. :) Sen ikväll blir det nog bara att ta det lugnt och ladda inför arbetsdagen imorgon. Imorgon ska vi nog fixa endel staket lite här och var.


VM!

Idag har tre till matcher i Fotbolls VM spelats. Första matchen idag var mellan Nya Zeeland-Slovakien. Den matchen stod mållös under hela första halvlek. Sen i 50:e minuten gjorde Slovakien 0-1. I 90:e minuten med 3 minuters tilläggstid lyckas Nya Zeeland göra ett mål, vilket gör ställningen till 1-1. Och så blir även slutresultatet. Det var sista matchen i Grupp F.

Första matchen i Grupp G idag var mellan Elfenbenskusten-Portugal. Den matchen var inte direket så målrik, slutresultatet i den matchen slutade 0-0. Även två andra länder i samma grupp spelades ikväll, mellan Brasilien-Nordkorea. Även den matchen stod mållös i halvleks pausen. Men det resultatet skulle ändras. I 55:e minuten gjorde Brasilien mål vilket gav dom en 1-0 ledning. Men det var inte över där, i 72:a minuten utökade Brasilien sin ledning till 2-0. Det såg ganska tungt ut för Nordkorea, men i 89:e minuten lyckades även Nordkorea få till ett mål. Slutresultatet i den matchen slutade 2-1.

Imorgon väntar fler spännande matcher i Grupp H som är den sista gruppen i VM. Först ut i den gruppen är Honduras-Chile. Sen spelar Spanien-Schweiz. Även en till match spelas imorgon, mellan Sydafrika-Uruguay.

Det blir nog en spännande fotbollsdag imorgon med några intressanta matcher. :)



Tisdag!

Ännu en dag på praktiken över. Idag har man först på morgonen varit iväg till Frejgatan igen där vi var igår och gjöt stolpar. Fast idag var vi där och byggde klart parkeringsräcket. Sen på eftermiddagen var vi iväg först till Sköldinge och la grus på en tomt. Sen när vi var klara med det så var vi iväg på två andra ställen och la fogsand. Först borta på Kapellgatan och sen även på Strandvägen. Det är ungefär så som praktikdagen har sett ut idag, sen när vi var klara på Strandvägen åkte vi tillbaka och lastade bilen+släpet inför morgondagens resa. Vi ska nämligen åka till Mariefred och plantera ett par björkar och lite annat. Det ska bli roligt att komma ut och se lite andra städer med. :) Börjar en timme tidigare imorgon, så ikväll blir det att ställa klockan på 05.00 så man kommer upp i tid och göra sig klar för att åka mot Mariefred kl 06.00.


Bild från Frejgatan

Dom röda markeringarna visar dom stolpar vi gjöt ner igår.
Två stolpar syns ej med på bild. Satte brädan så som den ligger fast längst upp på stolpen.



Fotbolls VM uppdatering!

Idag har 3 matcher till i Fotbolls VM gått av stapeln. Först ut var mellan Holland-Danmark. Första matchen i Grupp E, den matchen stod mållös i hela första halvlek. Men bara 1 minut in i andra halvlek gjorde Danmark självmål vilket gav Holland 1-0 ledning. 85 minuter in i matchen utökade Holland sin ledning till 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Senare idag gick även en till match i Grupp E av stapeln. Matchen mellan Japan-Kamerun. Den matchen stod mållös ända till i 39:e minuten när Japan gjorde 1-0 målet. Och så blev även slutresultatet i den matchen.

Ikväll spelades första matchen i Grupp F. Först ut i den gruppen att spela match var mellan Italien-Paraguay. I den matchen var det Italien som tog ledningen i 39:e minuten. Men Paraguay skulle komma tillbaka. I 63:e minuten kvitterade Paraguay till 1-1, och så blev resultatet i den matchen.

Imorgon väntar 3 spännande matcher. En match kvar i Grupp F återstår. Matchen mellan Nya Zeeland-Slovakien. Även båda matcherna i Grupp G kommer att gå av stapeln imorgon. Första matchen i Grupp G är mellan Elfenbenskusten-Portugal. Andra matchen i Grupp G som kommer spelas imorgon är mellan Brasilien-Nordkorea.




Måndag!

Ännu en dag på praktiken över. Idag har man varit med och gjutit cement klumpar ner i marken. Först på morgonen så var man med borta vid Frejgatan och gjutit ner fyra stolpar till ett räcke som ska vara vid en parkering. Sen när vi hade gjutit ner stoplarna åkte vi vidare till Hyrmaskiner och släppte av Sture där, sen åkte vi vidare bort till Gustafsson & Hjort och gjöt ner 2 stoplar till ett staket precis intill vägen. Sen åkte vi tillbaka och kollade hur det gick borta vid Hyrmaskiner. Sen åkte vi på lunch. Sen efter lunchen åkte vi iväg till Factory Outlet och där skulle vi gjuta fem stolpar som skulle vara till ett staket där med. Det tog ungefär till klockan 4. Sen knallade vi lite inne på Outlet innan vi åkte tillbaka. Så det är ungefär så dagen på praktiken har sett ut. Får se vad man ska göra imorgon.

Resten av dagen blir nog att bara ta det lugnt och slöglo lite på Fotbolls VM. Sen blir det att lägga sig skapligt så man orkar upp till praktiken imorgon. :)


Fotbolls VM+Film!

Dagens match mellan Serbien-Ghana vart chockartad. Många trodde att Serbien skulle slå Ghana. Redan i halvtid stod det 0-0 mellan länderna. Och även långt in i andra halvlek stod det fortfarande 0-0 tills in i 84:e minuten då Ghana fick en straff, och lyckades lura målvakten totalt. Ställningen slutade 0-1 till Ghana. Andra matchen i grupp D för ikväll var mellan Tyskland-Australien. I den matchen utklassade Tyskland Australien totalt, redan i 8:e minuten gjorde Tyskland 1-0 genom Lukas Podolski. Sedan dröjde det redan till 27:e minuten innan Tyskland gjorde mål igen genom Miroslav Klose, ställningen nu var 2-0 till Tyskland. Och så varade ställningen ända till halvtidspausen. Sen i andra halvlek dröjde det till 68:e minten innan Tyskland smällde dit ett mål till genom Thomas Muller. Ställningen var nu 3-0 till Tyskarna. Två minuter senare var det dags för Tyskland igen att göra mål, genom Cacau som avgjorde matchresultatet. Matchen slutade hela 4-0 till Tyskland.


Jag och sambon kollade lite på film under tiden Tyskland-Australien spelade. Filmen vi kollade på hette Turistas, en skräckfilm från 2006. Tycker filmen var rätt så okej faktiskt :)



Turistas Trailer


Algeriet-Slovenien

Slovenien lyckades spöa Algeriet i 79:e minuten genom mittfältare Robert Koren. Jag hade hoppats på att det skulle sluta lika. Men sån tur hade man ej. Nu ligger England på andra plats tack vare Sloveniens seger. Men jag hoppas att England vinner över Algeriet den 18:e juni så har vi chans att vinna grupp C.

Såhär ser det ut i grupp C nu efter matcherna:


Söndag!

Idag vaknade man runt 12 tiden. Började med att gå ut med Elvis så att han fick rasta av sig efter natten. Sen blev det att käka frulle, ostfralla och oboy. Sen började man dammsuga hela lägenheten, och sambon moppade golvet. Nu sitter man här och dricker kaffe och väntar på att en match på tv som jag ska glo lite på, ska glo på den bara för att dom länderna spelar i samma grupp som England. Idag blir det nog att bara ta det lugnt och slappa och invänta morgondagen då praktiken börjar igen! :)



Fotbolls VM+Film!

Igår satt man och kollade på Fotbolls VM hela dagen i princip. Sista matchen jag kollade på var England-USA. Den matchen slutade 1-1. Jag som hade hoppats på att det skulle bli 2-1 till England! Men icke då. Sen efter att jag kollat på matchen så kollade jag och min sambo på the legend of bloody mary. Den var rätt hyffsad, fast man har ju sett filmer som är bättre :P Sen efter filmen så gick vi en kvälls/natt promenad med Elvis, och efter det så gick vi och la oss.

 

Fotbolls VM

Idag har man suttit och kollat på två matcher i Fotbolls VM. Först Sydkorea-Frankrike. Och sen Argentina-Nigeria. Sydkorea-Frankrike slutade 2-0. Och Argentina-Nigeria slutade 1-0. Nu återstår bara en match kvar ikväll att se, nog den matchen man laddat upp mest för :) England-USA. Hoppas att England spöar USA. Annars har man inte gjort så mycket annat idag, blev lasagne till middag idag och till det blev det en kall öl och sallad. Sen har vi även tvättat idag, ska ner en sista gång senare och ta ur sista maskinen. Sambon rakade nyss min skalle och efter det så blev det att duscha. Nu sitter man och äter vattenmelon och bara slappar och väntar på England-USA matchen som startar 20.30

 

 

 


Lördag!

Idag vaknade man runt 12 ungefär. Sen gick man upp och gick ut med Elvis medans sambon duschade. Sen när jag kom in så åt vi frukost, och nu sitter man här. Idag blir det nog bara att slappa och ta det lugnt. Ska nog se lite på fotbolls VM senare. Kollade på båda matcherna igår. Först Sydafrika-Mexiko den matchen slutade 1-1. Sen medans min sambo var iväg och grattade sin kompis som tagit studenten kollade jag på Uruguay-Frankrike, den matchen slutade 0-0. Sen när min sambo kom hem så kollade vi på en Town Creek/Blood Creek. Den dög men jag somnade till två gånger under filmen :P haha. Sen gick vi och la oss.


Fredag!

Idag klev man upp vid 04.45 ungefär för jag skulle bli hämtad 05.35 för att jag och jocke skulle åka till Nyköping idag och vattna de gräs som vi la i tisdags. Men när vi kom till jobbet så ringde vi chefen och skulle kolla om han var påväg, men då sa han att vi inte skulle åka till Nyköping idag eftersom det regnade. Så vi fick göra andra saker idag. På morgonen åkte vi iväg 5 pers till Sköna Gertruds väg för att lägga grus och stenmjöl. Och det regnade som bara den så det var att ha på sig regnställ och gummistövlar. Där var vi till lunch ungefär. Sen efter lunch åkte jag, Anders och Sture till Strandvägen och la jord på ett ställe som det skulle planteras häck på. Där var vi till ungefär strax före 15.00 sen åkte vi tillbaka och började lasta ur transporten och spolade av all jord och gjorde bilen+släpet rent och snyggt tills på måndag. Sen slutade vi.

Ikväll blir det nog att bara ta det lugnt och glo lite på Fotbolls VM skulle jag tro. Sen blir det nog även att glo på en och annan film som sambon tankat ner! :)


Torsdag!

Klockan väckte mig 06.00 då var det bara att gå upp och göra sig iordning för ännu en dag på praktiken. Idag har man varit och schaktat av massa asfalt på olika ställen där den har blivit dålig, så det ska läggas nytt. Det är ungefär så dagen har sett ut idag förutom att vi var ute i Djulönäs och rulla gräs på ett sommarstugeområde. Sen imorgon ska man iväg till Nyköping och vattna gräset som vi rullade i tisdags. Så imorgon får man gå upp lite tidigare än idag för jag blir hämtad imorgon runt 05.35. Sen efter att man slutade på praktiken bar det av till Viktors skolavslutning, sen hem till sambons mamma på fika, tårta och kaffe bjöds det på. Gott var det! Sen resten av kvällen blir nog att bara ta det lugnt och lägga sig skapligt så man kommer upp imorgon.

Bild tagen ut över utsikten vi hade när vi var ute i Djulönäs och rullade gräs. :)
Lite dålig kvalité på bilden menmen.

Film!

Ikväll blir det nog att kolla på Göta Kanal 3. Jag och sambon skulle glo på den igår kväll innan vi skulle sova men vi såg kanske bara en halvtimme ungefär sen började vi nästan somna så då bestämde vi oss för att vi skulle kolla på den idag istället. :)


Onsdag!

Dagen började med att väckarklockan ringde 06.00 då gick jag upp och åt frukost och gjorde mig redo för praktiken. På morgonen idag fick jag vara med och lägga gräs på en tomt där vi tidigare har varit och lagt plattor till en uteplats. Sen senare idag var jag med borta vid sopstationen och hjälpte till, ska göras en rabatt där vid ingången. Så fick vara med och lägga jord, sen sprutade jag även lite gift på lite gräs som ska bort. :P Så det är ungefär så dagen har sett ut. Resten av dagen/kvällen blir att bara ta det lugnt och slappa.


Tisdag-Nyköping!

Vaknade av att klockan ringde 05.00, då var det bara att gå upp och äta frukost och göra sig iordning till praktiken. Vi skulle nämligen börja kl 06.00 idag istället för 07.00 eftersom vi skulle åka till Nyköping. När vi kom till Nyköping så började jag hjälpa till att rensa ogräs där vi skulle lägga gräs. Sen efter att vi rensat klart allt som skulle rensas så fick jag vara med och börja rulla gräs. Och det var ungefär det enda jag fick hålla på med hela dagen. Fick hjälpa dom andra med lite ibland. Men mesta tiden idag gick till att lägga gräs. Jobbade över 2 timmar idag för att vi skulle hinna lägga färdigt allt gräs. Så istället för att sluta 16.00 så slutade vi 18.00 idag, och vi var tillbaka från Nyköping vid strax före 19.00 och kom hem runt 19.00 ungefär. Efter att jag kommit hem så värmde jag maten som min sambo lagat idag, köttbullar, potatis, brunsås och grönsaker. :) Mums! Sen efter det så gick jag till Coop och handlade lite. När jag kom hem från Coop så hoppade jag in i duschen. Resten av kvällen blir nog att bara slappa och mysa lite med sambon ;) Sen blir det bara att hoppa ner i snarklådan rätt skapligt, väckarklockan ringer nämligen 06.00 imorgon. Vad som sker på praktiken imorgon vet jag inte, det är sånt som visar sig.

Bilder från Nyköping!
 
Lite dåliga bilder kanske, men det beror på kameran på mobilen :P
Men "gräset" som är vid träden la vi nytt gräs idag. Totalt ca 400 kvm

4 dagar kvar!

På fredag är det dags. Då börjar Fotbolls VM 2010! :D Det är något som man måste följa. Fast den match som jag är sugen på att se börjar på lördag. Matchen mellan England-USA. Den matchen MÅSTE England vinna. :) Eftersom att Sverige inte är med i VM iår så får det bli England man hejar på. Något annat land som deltar i VM går ju inte att hålla på!



Måndag!

Dagen började med att väckarklockan ringde 06.00. Då var det bara att kliva upp och äta frukost och göra sig klar för praktiken som började 07.00. Idag på praktiken fick jag vara med och fixa staket på två ställen. Fick stå och hacka i cement med spett för att få upp två cementblock, som var nergjutna i marken till ett staket. Någon dumfan hade ju kört på staketet så rören var helt krökta. Sen på eftermiddagen var jag och med ut till Hulta och skulle fixa en flaggstång. Men flaggstången var gjord i trä och vägde satan så den skulle vi aldrig klarat av att få ner hel på bara 2 man. Så vi åkte tillbaka igen. Sen när vi kom tillbaka så började vi lasta iordning bilen inför morgondagen. Vi ska nämligen åka till Nyköping imorgon och lägga gräs. :) Imorgon börjar vi tidigare eftersom vi ska vara i Nyköping till kl 07.00. Så ikväll blir det att ställa väckarklockan på 05.00. Segt, men det kommer nog gå bra :)




RSS 2.0